Категории

Црвениот кармин е фантастичен за деловни разговори

Не е лесно да се спротивставите на трендовите, љубопитноста и дегустацијата на разни кармини – ах тие бескрајни бои, нијанси, сјај … Сепак, различните кармини имаат различни ефекти врз животната средина.

Долго време беше да се мислеше дека црвениот кармин делува провокативно, па не е баш добро да се носи на работа. Но една неодамнешна анкета го зеде предвид ова тврдење, или генерално направи истражување за тоа какво дејство има црвениот кармин врз животната средина.

Резултат: Жените со црвен кармин делуваат посамоуверено!

Дури 92,2 проценти од анкетираните жени од различни професии признаваат дека црвениот кармин на работното место е сосема во ред. 46,6 отсто дури мислат дека црвениот кармин е добар за деловни разговори. Значи, не постои друг начин освен да се снабдите со ова ,,моќно оружје”!

Прегледи:
405
Објавено на:
28.03.2018