Таг:, , , , , , , , ,

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто

Ти не постоиш за да му докажуваш некому нешто. А ако некогаш сакаш да докажеш нешто, докажи си...

Направи го за тебе – не за да ги импресионираш другите

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе. Направи го за тебе. Не за да ги...

Не е себичност секогаш да се ставаш себеси на прво место

Ти не си задолжен да седиш со лажната насмевка прифаќајќи ги глупостите на сите. Ти не си...

Како да ја подобрите вашата самодоверба – Практикувајте ги овие нешта секојдневно

Искористете ја следната стратегија, идеи и методи за градење на самодоверба за да имате...

Следниот пат кога ќе помислиш дека заостануваш – Само потсети сѐ колку далеку си стигнал

Се надевам дека се гордееш со себеси, затоа што треба! Сакам да помислиш за ова време...

Патот до пронаоѓање на вистинската љубов – Како да се вљубиш во себеси?

На ист начин како што се заљубуваш во некој друг.. Како да се заљубиш во себеси? На ист начин...

Ние сме имаме моќ да станеме сѐ што ќе посакаме

Да се создадеме себеси онака како што посакуваме, да се моделираме и да се претвориме во луѓе...

Најважната љубов која ќе ја вкусиш во овој живот

Се надевам дека ќе се заљубиш во тоа што си жива.  Се надевам дека ќе се заљубиш во тоа што си...

Престани да се натпреваруваш со самиот себе

Секој ден не е ден за растење, понекогаш е само ден за впивање на сончевите зраци. Можеби ќе...

Ти мораш да избереш кој си, и да станеш своја авантура

Постои многу повеќе во животот од тоа да ги задоволуваш другите луѓе. Постои многу повеќе во...

Денес кажи „Да“ на сите нешта кои ќе те направат среќен

Кажи „Да“ на љубовта спрема себеси и на сето она кое го посакуваш за себе. Денес одлучи да...

Не се стреми кон совршенство – Реалноста е многу поубава

Не мораш секогаш да ги задоволуваш туѓите очекувања, а и не треба.  Немој да бидеш премногу...

Верувај во личноста во која полека се претвораш

Учиш како да прифатиш каде се наоѓаш и дека секогаш можеш да заминеш од нештата кои не ти...

Не е важно дали другите те сфаќаат – Важно е да се сфатиш самиот себеси

Светот ќе продолжи да се врти и тогаш кога другите луѓе нема да те разберат, па зошто да не го...

Твојата вредност можеш да ја одредиш само ти

Колку книги си затворил и си почувствувал топлина околу твоето срце… Ако сакаш да ја...

Искажувањето на чувствата не е слабост – Само храбрите го умеат тоа

Искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи...

На денот кога ти се роди, нешто во свемирот се сруши

Тоа беше твојот дочек на овој свет. Како свемирот веќе да знаеше дека ништо повеќе нема да е...

Еден ден ќе зажалиш за тоа што си толку суров кон себеси

 Што би било ако еден ден се разбудиш и имаш 65 години или 75 и сфатиш дека си пропуштил многу...

Твојата среќа е твоја одговорност – Престани да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш

Немој да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш. Престани да се држиш за болните...

Кога нема да се плашиш да останеш сам, тогаш ќе научиш како да водиш

Затоа што исправувањето сам за себе е силно и ослободувачко. Да знаеш дека не ти е потребен...