Категории

Вчеравечер се одржа промоцијата на #ТвитерКалендар 2019: Погледнете ги фотографиите!

И оваа година твитер заедницата го промовираше овогодинешниот #ТвитерКалендар, чија промоцијата се одржа вчеравечер, на 23 декември 2018, со почеток во 20 часот во Котур. На календарот повторно се наоѓаат авторски разголени фотографии со твитерџии. Средствата собрани од продажба на календарот, како и досега, ќе се донираат во хуманитарни цели.

Фотографиите се создадени пред објективот на фотографот Ѕвонко Плавевски и може да заклучиме дека  изгледаат како вистински уметнички дела кои пренесуваат силна порака.