Категории

Врска која преживува се?! Еве го рецептот!

Експертите се согласуваат дека за среќната врска е клучно тоа како вие и вашиот партнер се однесувате секој ден …

1. Угодувајте си еден на друг.

Секогаш имајте убава изјава или комплимент упатен до партнерот или некоја мала ситница како пријатно изненадување треба да биде секојдневна во вашиот живот.

2. Ако треба да се расправате, расправајте се рационално.

Во секоја врска, дури и романтичната, кавгата е неизбежна. Воопшто не е важно колку се расправате или зошто се борите, важно е како да се расправате.

3. Не заборавајте на работите кои ви се важни лично вам.

Многу е важно да не заборавите кој сте. Секој треба да научи да балансира помеѓу потребите што ги чувствува како поединец и оние што ги чувствува како дел од еден пар.

4. Бидете љубовници, но пред се – пријатели.

Секоја здрава врска мора да има пријателство скриено под романтичните чувства.

5. Потрудете се времето кое го поминувате со вашиот партнер да биде квалитетно.

Двојките мора да поминуваат многу време заедно.

6. Не ја занемарувајте важноста на физичката интимност.

Физичката блискост е природно и здраво продолжување на љубовната врска.

Прегледи:
326
Објавено на:
28.03.2018