Но, во тоа жалење и кукање, ние губиме скапоцени часови, минути и недели кои можеме да ги поминеме во уживање и насмевки. Денес ви подаруваме дневна доза позитива преку тоа што ви ги посочуваме 100-те причини за среќа и тоа токму во овој моменти, без оглед на тоа што ви се случува во животот.

Прочитајте кои се тие:

1 . Секој ден е нова прилика да го промените животот.
2. Овој ден е прилика да бидете подобри од вчера.
3. Можете да бидете тоа што сте и тоа баш во овој момент.
4. Чашата истовремено е секогаш и полу-празна и полу-полна.
5. Среќата произлегува од вашите дејства.
6. Имате добри пријатели.
7. Денес можете да научите нешто ново.
8. Наскоро ќе дојде сезоната на летни одмори. 
9. Живи сте.
10. Веќе сте комплетни личности.