Категорија: #365Среќа

Се избирам себеси!

Ова сум јас. Мислам како што мислам, изгледам како што изгледам, чувствувам како што...

До сите самохрани мајки – Вие сте прекрасни, а вашите деца ќе бидат добро!

Одлично ти оди! Ти си несовршена, сите мајки се такви. Но само со твојата присутност, секој...

Прегратка: Помоќна од насмевката, посилна од зборовите, поинтимна од бакнежот

Можете да ја дадете секогаш и секому, за возврат не бара ништо, а прави толку многу. Таа е...

Слабите луѓе се одмаздуваат. Силните луѓе простуваат. Интелигентните игнорираат.

Силни зборови од големиот ум   Погледнете длабоко во природата, и тогаш ќе разберете се...

Само кога постои искреност, односот помеѓу двајца луѓе може да успее

Со тоа што ги пуштате луѓето во вашиот живот, се изложувате на ризик во кој можете да ги...

Не постои подобар пријател од МАЈКАТА

Единственото битие кое во потполност ќе ти го подари своето срце и ќе те сака со целата своја...

Ти благодарам што ме повреди: Ако не го направеше тоа, немаше да станам жената која што сум денес

Ти благоарам што ме натера да сфатам што заслужувам. Ти благодарам што не ти беше грижа, што...

Драга жено, не си го пронашла своето срце на улица

Кога мажот гази по тебе и твоите чувства, стави крај! Кога се видовте за прв пат, искрите...

Исправи ја главата и избриши ги солзите. Вредиш многу повеќе отколку што мислиш

Затоа што си жена, затоа што вредиш, затоа што тоа така треба. Уште откако постои светот. Не си...

Има ли нешто поубаво од тоа на некој да му е грижа за тебе?

А колку само е преубава помислата дека некој те сака, со сета своја сила, отворено и чисто...

Што и да се случува, сети се дека Бог е секогаш покрај тебе

Кога луѓето ќе те повредат, ќе скршат еден дел од тебе, ќе почнат да се однесуваат спрема тебе...

Понекогаш задржувајќи го нештото боли повеќе отколку да го пуштиш од себе

Немој да прифаќаш помала количина на љубов о од онаа која ја даваш. Не се задоволувај со...

Верувај му на Бог.. И никогаш нема да ти биде страв

Кога ви е тешко и не знаете како понатаму, нека ве охрабрат овие зборови – Верувајте дека се...

Посебните жени не се отвораат преку ноќ, особено не преку лажни ветувања

Кога ќе допреш до нејзиниот дел, оној кој добро го сокрила, сметај дека си успеал. Ќе ти...

Секоја жена која се цени себеси, мора веднаш да ги донесе овие одлуки

Секоја жена која се цени себеси, мора да застане и веќе еднаш засекогаш да ги донесе овие...

Навикни се да живееш без оние кои си заминале од тебе

Постојат нешта кои не можеш да ги решиш поинаку од тоа да се навикнеш на нив. Колку побрзо –...

Ако го читаш ова, ти си СРЕЌНА личност

Дури и во овие несигурни времиња важно е да се задржи реален поглед на нештата во нашиот...

Среќата зависи само од вас и никој друг: Дали сте свесни колку всушност сте среќни?

Единствено фактот и сознанието дека ги држите конците на вашиот живот во вашите раце...

Кога сте уморни и немате сила – само бидете по тврдоглави, исправете се и обидете се повторно

Сите се изморуваме, и не само во физичка смисла, понекогаш едноставно остануваме без сила....

Не можете да имате среќен живот ако и понатаму го влечете ѓубрето од минатото со себе

Време е за генерално средување на животот – Ослободете се од ѓубрето на минатото за да...