Категории

3 мириси што ќе ја зголемат вашата продуктивност!

Дали знаевте дека мирисите влијаат на вашата продуктивност?

Избирањето на вистинскиот мирис на работното место значително влијае врз активноста на вашиот мозок.

Пред една недела само што ни пристигна пролетта, а тоа е совршено време да ги изберете вашите освежувачки мириси за зголемување на вашиот фокус.

Еве кои мириси се покажале дека имаат влијание врз фокусот и продуктивноста:

1. Мирисот на лимон

Лимонот е енергична арома којашто служи како природен мотиватор.

2. Мирисот на јасмин

Јасминот е интригантен мирис којшто има моќ да го извади најдоброто од вас.

3. Мирисот на пеперминт

Пеперминтот е познат по својот оживувачки мирис којшто го стимулира умот и го подобрува нивото на фокус.

Прегледи:
155
Објавено на:
27.03.2024