Категории

5 причини зошто септември е златен и волшебен

Септември е месец на транзиција, а овој период од годината како да ни фрла некоја посебна магија.

Зошто септември е толку волшебен и како да уживате во оваа магија?

  • Палетата на бои во природата во септември е повеќе од бајка. Излезете надвор и исплакнете ги вашите очи со златните нијанси што го одземаат здивот.
  • Септемвриската полна Месечина е позната како жетварска Месечина, често е голема и светла создавајќи магично осветлено небо.
  • Квалитетот на светлината за време на изгрејсонце и зајдисонце е често топол и златен пејзаж.
  • Септември е сезоната на сончогледите. Вашите очи ќе се нагледаат на златни, жолти, живописни глетки.
  • Септември го одзема здивот во секој час од денот. Истражете го и искористете го овој златен месец максимално.
Прегледи:
273
Објавено на:
12.09.2023