Категории

7 знаци дека еден ден ќе бидете како вашата мајка – Или веќе сте

Ако ги забележите овие работи на себе, тоа е официјално: вие сте на добар пат да станете копија на вашата мајка иако изгледате како вашиот татко.

Дали често се чувствувате како да се однесувате како мајка? Потоа, постојат два начина на кои можете да реагирате на тоа: или не сакате да го признаете тоа или сте многу горди на тоа. За почетниците, потсетувањето на вашата мајка не е лошо. Станува збор за фактот дека во нашата младост, повеќето од нас се колнат дека „никогаш нема да биде како мајка“, а сепак, кога ќе пораснеме, сепак ќе бидеме, или нашата мајка е нашата најдобра пријателка и пример од почеток. Значи, прашањето е колку сте слични на вашата мајка? И не мислиме на физичка сличност.
Ако можете да ги потврдите овие седум обвинувања, вие практично сте како близнаци.

1. Се смеете на истите работи
Добро е – на овој начин секогаш е забавно кога ќе го посетите семејниот дом. Можете исто така да гледате комедии или театарски претстави заедно. Квалитетното време е едноставно бесценето!

2. Ги имате истите пријатели
Да, дури и ако има голема разлика во возраста, може да имате слична група пријатели. Имено, спортскиот клуб на мама може да биде многу забавен – или вашите пријатели велат: “Мајка ти е навистина одлична!”

3. Ги кажувате истите реченици
Без разлика дали „Животот не е прошетка во парк“ или „Оној што бара, наоѓа“ ќе земате многу слогани и поговорки од вашата мајка. Поради тоа, не само што звучите како неа, туку и делувате се повеќе и повеќе во согласност со нејзините верувања.

4. Имате ист вкус за мажите
Може да биде забавно додека е Рајан Гослинг или Бред Пит. Од друга страна, станува опасно ако го сака вашето момче или вие го сакате нејзиниот друг сопруг.

5. Јадете исти работи
Секогаш порачувајте плескавица без краставици, и се води вечна борба за сладолед од чоколадо. Аха, тоа звучи глупости, се чини дека БТ не е за мене.

6. Ја слушате истата музика
Мислите дека „старите жени“ се одлични! Зошто? Затоа што секогаш можеше да го слушнеш тоа во автомобилот на мајка ти. И сега? Сега ги носите дома – и сонувате дека во 70-тите години танцувавте со мајка ви на песните на АББА.

7. Носете иста облека
Мама сака тексас јакни – ги сакате и вие. А, мама во последно време носи само чизми – и ти исто. Мама никогаш не би ја напуштила куќата без модерна шега. Секако дека не би го сториле тоа. Тогаш, работата е јасна: вие сте модни близнаци!