Категории

Пилешко со лимон и печурки (РЕЦЕПТ)

Малку поинаков вкус на крајно едноставен начин ..

Состојки:

1 кг пилешко

лук

1/2 кг печурки

бибер

2 лимони

1/2 чаша бело вино

Подготовка:

Исечете ги печурките на лисја и натопете ги во вода закиселена со лимон. Пржете карабатак (или дел од пилешкото по желба) во масло со ситно исечен лук. Во текот на пржењето додадете печурки, сол, бибер и додадете малку изрендана кора од лимон. Оставете да се крчка на средна топлина. На крај, додадете вино, сок од лимон и ситно сецкан магдонос, а потоа оставете да се крчка уште подолго.

Прегледи:
622
Категории:
Гастрономија
Објавено на:
01.09.2020