Категории

РЕЦЕПТ: Трикови од професионалци како да го подготвите најдоброто ВАРЕНО ВИНО

Кои се вашите асоцијации за зимата? Сигурни сме дека едно од нив е варено вино. А сега веројатно мислевте дека веќе имате одличен рецепт кој го применувате со години. Рецептот не го доведуваме во прашање како рецепт, туку сакаме да ви ги откриеме колачите кои ги користат професионалците.Секако дека не ги познавате, бидејќи тие никогаш не би ги откриле така.

Рони Гинаш е експерт за вино во реномиран ресторан во Калифорнија, а вареното вино што го подготвува е омилено во тој локал! Сега таа ѝ даде пет совети како да направите рецепт за варено вино за да дадете совршени резултати!

1. Бидете едноставни, купете убаво вино, но не трошете премногу. Не треба да е најевтино, бидејќи сепак ќе го пиете и сакате да биде квалитетно, но не мора ни да се „стискате“ за скапо шише бидејќи сепак ќе изгуби дел од букетот и вкусот во процесот на готвење.

2. Температурата е клучна! Никогаш не дозволувајте да зоврие, бидејќи шеќерот ќе почне да карамелизира и можноста да загори е голема. Ќе добиете чуден вкус, најдобро е да го оставите вареното вино да врие веднаш под точката на вриење околу десет минути.

3. Вината со свеж вкус подобро се комбинираат со „зелени“ зачини, како кардамон или дури босилек, додека вината со пополн вкус се комбинираат со зимски ароми како цимет и морско оревче.

4. Експериментирајте со суплементи. Гинашова во варено вино додава и мандарини, сушено овошје. Изберете ги омилените зимски ароми и додајте ги во виното.

5. Пробајте варено бело вино! Освежителна верзија на вашиот омилен зимски пијалок значи додавање шеќер, цимет и ракија на ризлингот.

Прегледи:
447
Објавено на:
05.12.2021