Категории

Ако сакате да се разладите, врелите чаеви се подобри од сладолетот – Советуваат стручњаците

Ако пиете топол пијалок, тоа резултира со помалку складирана топлина во вашето тело, под услов дополнителната пот да се создава кога пиете топол пијалок што може да испари“, објаснува д-р Оли Џеј, еден од авторите на студијата.

Во основа, кога пиете топол пијалок, почнувате повеќе да се потите. Ако потта може да испари, таа всушност ве лади. Иако потењето може да биде непријатно, тоа е суштинска телесна функција која ни помага да се оладиме. Како што потта испарува од површината на вашата кожа, таа го отстранува вишокот топлина со претворање на водата од течност во пареа.

„Ако пиете топол пијалок, тоа резултира со помалку складирана топлина во вашето тело, под услов дополнителната пот да се создава кога пиете топол пијалок што може да испари“, објаснува д-р Оли Џеј, еден од авторите на студијата.

Како што потта испарува од површината на вашата кожа, таа го отстранува вишокот топлина со претворање на водата од течност во пареа.

Прегледи:
329
Објавено на:
12.06.2022