Категории

Безвременската љубов кон читањето книги прикажана преку фото проектот на Steve McCurry

Фотоновинарот Steve McCurry има талент да ги документира луѓето во природни, интимни моменти, покажувајќи ја нивната кревкост и приватност дури и во секојдневните градски гужви.

steve_mccurry7

McCurry е познат по неговата фотографија Afghan Girl од 1985 година, портрет на 12 годишно девојче бегалец со неверојатни зелени очи.

Оттогаш McCurry протолжил да патува низ цветот, документирајќи искрени и универзални моменти во различни култури. Во неговиот неодамнешен проект насловен On Reading, ја прикажува безвременската љубов кон читањето книги. Различни класи, возраст, пол, места, ја прикажува убавината и привлечноста на читањето. Осамничките моменти кога човекот е целосно абсорбиран и пренесен во еден друг свет.

Проектот On Reading е објавен преку Phaidon и е достапен на Amazon.

steve_mccurry1

00472_20, Rome, Italy, 1984, ITALY-10041NF. A man displays paintings while he reads in his car.

01590_06, India, 06/2013, INDIA-12155. A man sits and read by a window. retouched_Sonny Fabbri 09/09/2013

steve_mccurry4

00038_18, MKS Steelworks, Serbia, Yugoslavia, 11/1989, SERBIA-10004. Man takes a break at MKS Steelworks.

steve_mccurry6

steve_mccurry8

steve_mccurry10

Прегледи:
398
Објавено на:
28.11.2016