Овој колач се прави брзо, а ќе ве освои уште на прв залак со богатиот вкус на чоколадо и рум.
Состојки:
- 250 г путер
- 6 јајца
- 300 г шеќер
- 200 г брашно
- кесичка прашок за пециво
- 40 г какао во прав
- малку рум
- неколку лажички џем по избор
- 4 редови чоколадо
- лажичка масло
Подготовка:
Изматете ги путерот и шеќерот, постепено додавајќи по една жолчка, потоа брашно, прашок за пециво, какао и на крај шлаг од белки.
Печете во подмачкан плех на 200 степени. Кога ќе се олади, пресечете на половина (како торта). На горниот дел додадете џем и рум и измешајте.
Ставете преку кората и прелијте со глазурата од чоколадото истопено со масло.