Категории

Чудни факти за животните коишто можеби не сте ги знаеле!

Животните се најразлични, а најразлични се и нивните однесувања.

Понекогаш некои од нив се однесуваат многу почудно отколку што сме очекувале.

Следуваат неколку интересни факти:

  • Октоподите се судираат со други риби без причина, едноставно за забава.

  • Мачките имаат ментален капацитет како 2-годишно дете.

  • Клукајдрвците си го обвиткуваат јазикот околу мозокот за да ги амортизираат вибрациите од удирање со лицето по дрвјата цел ден.

Прегледи:
200
Објавено на:
11.11.2023