Ручек
(протеини и зеленчук)
Правила за ручек
- за ручек се јаде некое помасно месо со салата (од било каков зеленчук)
- морков, цвекло, пашканат и корен од целер се јадат само свежи
- авокадо е дозволено за ручек
- за ручек не е дозволено да се мешаат два протеина. Ниту оние од животниско потекло како свиснко со телешко, ниту пак животински со растителен протеин како печурки со месо, или комбинирање на белки со месо и белки со печурки
Дозволени намирници за ручек
1.Протеин
- свежо месо – свинско, телешко, мисиркино, пилешко, јагнешно, јарешко, овчо месо
- свежа риба – Лосос, Ципура, Бакалар, Крап, Сардина, Јагула, Харинга и Скуша
- белки од јајца • печурки
- Зеленчук
- црвен и црн – домати, црвен пипер, свежо цвекло, свеж морков, модар патлиџан, црни маслинки, роквица, црвена зелка
- бел – карфиол, печурки, стар кромид, лук • зелен – пиперки, тиквички, краставички, зелена зелка, марула салата, зелени маслинки, брокула, млад кромид, прокељ
Предлог рецепти за ручек:
- 28 дневно мени за рестрикција – bit.ly/grupahronoishrana28dnevnomeni • избор на рецепти од Хроно готвачот на др. Ана Гифинг – bit.ly/hronogotvac