Категории

Фотограф покажа како ги уредува обичните слики за да изгледаат магично со 13 примери ПРЕД и ПОТОА

Фотографот и дигитален уметник Кевин Карден ја помина последната деценија совладувајќи софтвер за уредување фотографии и воодушевувајќи го светот со неговите зачудувачки дигитални манипулации. Неговата уметност е волшебна и ве привлекува во една чудесна, шарена реалност.

Кевин црпи инспирација од својата вера, семејство, па дури и од секојдневниот живот како татко. Тој исто така сака да ги охрабри другите уметници никогаш да не престанат да учат од другите и од сопствените грешки.

„Мојата главна страст со мојата дигитална уметност е да прикажувам концепти, теми и приказни директно од Библијата. Понекогаш, јас сум во можност да го направам ова со обична фотографија, и малку фотошоп композитна работа. Но, други времиња во суштина ќе морам да сликам многу. Јас не сум најдобриот дигитален сликар, но понекогаш само така можам прецизно да ги прикажам емоциите и чувството на парчето“, изјави Кевин.

Погледнете како Кевин ги направи своите дигитални колажи и кажете ни кои ви се допаѓаат најмногу и зошто.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

 #9

#10

#11

#12

#13

 ‘