Категории

Илон Маск успешно вгради чип во човечки мозок!

Компанијата на Илон Маск, Неуралинк успеа во својот долго очекуван план, односно вградување на безжичен чип во човечки мозок.

Првичните резултати изгледаат добро и се чини дека пациентот полека закрепнува.

Целта на Маск е да може да ги поврзе комјутерите со човечките мозоци на оние луѓе коишто имаат сложени невролошки состојби.

Сите се надеваат на најдоброто.