Категории

Како да ја откриете вистината за себе? – Направете го ова со вашата дланка

Ако некој ве замоли да ја стиснете тупаницата, како ќе го направите тоа? Можеби изгледа глупаво, но ова всушност открива многу за вас.

Постојат три начини да ја стиснете тупаницата и во зависност од тоа како го правите тоа (но автоматски, без размислување) тоа може да открие некои од вашите карактеристики на некој со кој разговарате.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под серискиот број А:
Вие имате тенденција да им помагате на луѓето дури и кога тоа ви носи некои непријатности. Постојано барате нови знаења, искуства, исклучително енергични и малку нетрпеливи. Луѓето како вас се нарекуваат авантуристи и бестрашни, но во исто време, многумина од вас нема ни да помислат колку често ви е потребна заштита и помош. Признавањето и прифаќањето се од витално значење за вас, затоа што честопати се соочувате со луѓе кои ја користат вашата nessубезност. Но, силното внатрешно јадро сè уште не ви дозволува да ризикувате и да се откажувате од луѓето. Продолжувате да ги чувате и заштитувате оние кои го користат вашето благородништво, единственото нешто е да станете малку повнимателни, пренесува Studomat.ba.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под бројот Б:
Вие сте комуникативни, привлекувате различни луѓе. Пријателите ја сакаат вашата искреност и духовитост. Сигурни сте во себе, имате многу развиено чувство за самопочитување. Вие сте одличен лидер меѓу пријателите, и добар лидер во бизнисот. Сепак, стравот од неуспех ве спречува да донесете смели одлуки, бидејќи неуспехот може да му наштети на вашата самодоверба. Често имате потреба од охрабрување и пофалби. Па што, не е толку лошо. Важно е да не престанете да верувате во себе, дури и ако тие не ви кажуваат колку сте добри. Сосема е можно дека сте едноставно меѓу луѓето кои се alousубоморни на вашиот успех.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под буквата Ц.
Вие сте остроумни и убаво се изразувате, но малку сте срамежливи, што ве спречува целосно да ги искажете тие квалитети. Затоа многумина ве сметаат за тивка и некомуникативна личност. Прецизни сте и педантни, а понекогаш барате премногу од себе, што доведува до непотребна вознемиреност. Вие сте перцептивни, се обидувате да не ја нарушите вашата внатрешна хармонија. Луѓето до вас се многу пријатни. Понекогаш станувате неподносливо тажни од помислата дека не можете само да градите односи, лесно да се прилагодувате на новите тимови и да бидете душата на компанијата. Не го сфаќајте при срце, бидејќи доволно е да станете малку пофлексибилни и дружеубиви, а луѓето кои се плашеа да ви пријдат веднаш ќе го променат своето мислење за вас.