Категории

ФОТО: КОГА ЌЕ СИ ЈА ВРАБОТИШ БАБА ТИ КАКО МОДЕЛ НА ТВОИТЕ КРЕАЦИИ

Чинами Мори од Јапонија создава шарени модели, користејќи ткаенини, канап и конец. Таа ја практикува јапонската техника на ткаење, позната како Саори, овозможувајќи комбинација на различни материјали.

Повозбудливо сепак, е тоа што модел на нејзините шарени креации е нејзината 93-годишна баба Емико. Речиси секој ден постарата жена поминува долго време во студио, а за време на снимањето очигледно добро се забавува што е одразено во самите фотографии.

2_1451493402

3_1451493402

4_1451493403

5_1451493404

6_1451493404

7_1451493405

8_1451493405

9_1451493406

10_1451493407

11_1451493408

12_1451493409

13_1451493409

14_1451493410

15_1451493410

16_1451493410

17_1451493411

18_1451493411

19_1451493412

20_1451493413

Прегледи:
481
Објавено на:
03.01.2016