Категории

Кои се трите најсреќни држави во 2024?

Финска е повторно на врвот!

Излезе Светскиот извештај за среќа за 2024 година, а седма година по ред Финска е прогласена за најсреќна земја во светот!

Рангирањето е направено врз основа на следниве фактори: социјална поддршка, приходи, здравје, слобода, великодушност и отсуство на корупција.

На второ и трето место повторно се најдоа Данска и Исланд.

Прегледи:
101
Објавено на:
20.03.2024