Категории

Која е тајната на вашата личност открива начинот на кој ги држите дланките

Нобеловецот Роџер Волкот Спери спроведе за истражување кое покажа дека однесувањето на поединецот може во голема мера да зависи од тоа кој дел од мозокот е поактивен, левата или десната хемисфера, пренесуваат медиумите. Проверете како ги држите рацете – инстинктивно испреплетете ги и видете каде се палците.

1. Левиот палец е горниот
Вие сте практични и ретко одлучувате за брзина. Пред да дојдете до заклучок, внимателно измерете ги сите предности и недостатоци на планот. Тешко е да ве измамат затоа што имате добра интуиција и секогаш знаете кога некој ве лаже.Затоа навистина ги цените вистинските пријатели и семејство и сите тие често доаѓаат кај вас за совет. Но, тоа не мора да значи дека сте сериозни. Напротив, вашата специфична смисла за хумор ве прави привлечни за сите дружења. Вие сте исто така романтичар кој точно знае како да ја шармира спротивната страна.

2. Палците исправени
Верувате дека дури и најмалите работи се важни затоа што „ѓаволот е во деталите“. Во сè што правите, вие сте перфекционист и очекувате исто ниво на посветеност и концентрација од другите. Вие сте лидер по природа, што не значи дека не сте чувствителни на туѓите потреби или не ги почитувате туѓите преференции. Секогаш го слушате мислењето на другите и се обидувате да ја разберете нивната гледна точка пред да ја процените ситуацијата. Искреноста е вашиот најголем квалитет и лесно ќе ги разоружате другите со неа. И во врските, вие ја цените искреноста пред сè. Не срамете се да го искажете своето мислење и не спречувајте ги другите да го сторат тоа.

3. Палецот на десната рака е горе
Ве краси висок коефициент на емоционална интелигенција. Можете лесно да разберете како се чувствуваат другите дури и кога се обидуваат да го сокријат тоа од вас. Оваа уникатна способност ви ги олеснува врските, а другите ви го олеснуваат отворањето. Исто така, ви дава перспектива да ги видите работите надвор од контекст и надвор од рамките, и исто така ви овозможува да носите правилни одлуки. Способноста да ги разберете емоциите на другите луѓе и вашата топлина се квалитетите што најмногу ги привлекуваат другите кон вас. Во врските ги разбирате и неискажаните чувства на вашиот партнер, така што никогаш нема да имате проблеми со нивните емотивни потреби.

Прегледи:
693
Објавено на:
12.03.2021