Категории

Магичниот Рио де Жанеиро: Еве зошто ова е еден од најубавите градови во светот

Градот кој плени со својот изглед, шармот на луѓето и менталитетот на нацијата која таму живее, Рио де Жанеиро е вистински рај на земјата.

Овој град за секого е примамлива дестинација. Разни култури, светски познати знаменитости кои секојдневно привлекуваат милиони туристи од ширум светот, а карневалот во Рио е она по кое овој град особено се истакнува.

Рио де Жанеиро е еден од најубавите градови во светот, а има еден топ места кои таму можете да ги посетите. Градот има интересна комбинација на урмани елементи но и култура од воздивнува во некои минати времиња. Позади Рио се издигнуваат прекрасните височини и избилува со долги рајски песочни плажи, затоа е популарен меѓу туристите.