Категории

Македонката која го победи коронавирусот испеа песна за медицинските лица и пациентите! (ВИДЕО)

Михаела Јаневска е еден од 12-те пациенти во земјата кои го победија коронавирусот и се пуштени дома. Оваа девојка сними видео во кое ја пее „Stand By Me“, за да ги охрабри останатите пациенти кои се сè уште во болница и се борат со вирусот.

„Откако се изборив со коронавирусот и ја напуштив болницата со два негативни теста, се чувствувам како најсреќниот човек на светот. Многу сум среќна што сум конечно дома, бидејќи своеволно отидов директно од авион во болница. Големо благодарам до сите доктори и медицински сестри кои се грижеа за мене и продолжуваат да се грижат за сите останати. Денеска пеам за сите нив и за сите пациенти кои се сè уште во болница. Ова е за вас“ – вели Михаела.

(ENGLISH BELOW)Откако се изборив со коронавирусот и ја напуштив болницата со два негативни теста, се чувствувам како најсреќниот човек на светот. Многу сум среќна што сум конечно дома, бидејки своеволно отидов директно од авион во болница. Големо благодарам до сите доктори и медицински сестри кои се грижеа за мене и продолжуваат да се грижат за сите останати. Денеска пеам за сите нив и за сите пациенти кои се се уште во болница. Ова е за вас ❤️After fighting off the coronavirus and leaving the hospital with negative tests I am the happiest person on earth. I’m also so very happy to be home since I went directly from the plane to the hospital. A big thank you to all the doctors and nurses who took care of me and continue to take care of everyone else. Today I sing for them and for all the patients still in the hospital. This is for you ❤️

Gepostet von Mihaela Janevska am Dienstag, 31. März 2020