Категории

Не можете да се сокриете – Овој детал на вашето тело го издава вашиот карактер

Ако некој ве замоли да ја стиснете тупаницата, како ќе го направите тоа? Можеби изгледа чудно, но ова всушност открива многу за вас.

Постојат три начини да ја стиснете тупаницата, и во зависност од тоа како го правите тоа (но автоматски, без размислување) може да открие некои од вашите карактеристики на некого со кого разговарате.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под бројот 1:
Вие сте остроумни и убаво се изразувате, но сте малку срамежливи, што ви оневозможува целосно да ги изразите тие квалитети. Затоа многумина ве сметаат за тивка и некомуникативна личност. Вие сте прецизни и педантни, а понекогаш и барате премногу од себе, што доведува до непотребна вознемиреност. Вие сте перцептивни, се обидувате да не ја нарушите вашата внатрешна хармонија. Луѓето до вас се многу удобни.

Понекогаш станувате неподносливо тажни при помислата дека не можете само да градите врски, лесно да се прилагодувате на новите тимови и да бидете душата на друштвото. Не го земајте при срце, бидејќи е доволно да станете малку пофлексибилни и друштвени, а луѓето кои се плашеа да ви пријдат веднаш ќе го сменат мислењето за вас.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под бројот 2:
Имате тенденција да им помагате на луѓето дури и кога тоа ви носи непријатности. Постојано барате ново знаење, искуства, исклучително енергични и малку нетрпеливи. Луѓето како вас се нарекуваат авантуристи и бестрашни, но во исто време, многумина од вас нема да размислуваат колку често ви е потребна заштита и помош.

Препознавањето и прифаќањето се од витално значење за вас, бидејќи честопати се соочувате со луѓе кои ја користат вашата добрина. Но, силното внатрешно јадро сеуште не ви дозволува да ризикувате и да се откажете од луѓето. Продолжувате да ги чувате и заштитувате оние кои ја искористуваат вашата благородност, само што станувате малку повнимателни.

Ако вашата тупаница изгледа како на сликата под бројот 3:
Вие сте комуникативни, привлекувате различни луѓе. Пријателите ја сакаат вашата искреност и духовитост. Вие сте сигурни во себе, имате многу развиено чувство за самопочит. Вие сте одличен лидер меѓу пријателите и добар лидер во бизнисот. Сепак, стравот од неуспех ве спречува да донесувате смели одлуки, бидејќи неуспехот може да ја повреди вашата самодоверба.

Често имате потреба од охрабрување и пофалби. Па што, не е толку лошо. Важно е да не престанете да верувате во себе, дури и ако тие не ви кажат колку сте добри. Сосема е можно да сте едноставно меѓу луѓе кои се љубоморни на вашиот успех.

Прегледи:
447
Објавено на:
27.08.2021