Категории

Пожарникарите кои ги ризикуваа своите животи за да спасат животни

Пожарникарите ширум светот денес го одбележуваат својот ден, а Џ.Џ. Едмондсон, пожарникарот од Австралија, ги повика своите колеги да објавуваат фотографии на кои спасуваат несреќни животни.

“На денешен ден сите сте повикани да се потсетите на пожарникарите кои ги дадоа своите животи додека беа дел од нашата заедница или својот живот го посветија за заштитата и сигурноста на сите нас. Во исто време, можеме да ја покажеме нашата поддршка и благодарност на пожарникарите ширум светот кои и понатаму не штитат во текот на целата година”, рече Едмондсон.

1605041352mn

1605041353mn

1605041354mn

1605041355mn

1605041356mn

1605041357mn

1605041358xl

1605041359mn0

16050413510mn

16050413511mn

 

Прегледи:
340
Објавено на:
05.05.2016