Категории

Психолошки тест кој открива кога ќе ја запознаете љубовта на вашиот живот

Каков е вашиот темперамент во љубовта? Сакате долга врска, брак и семејство, летни авантури или сакате да бидете сами? Сите овие и многу други фактори зависат од тоа како ќе се развива вашиот љубовен живот.

Ви пренесуваме едноставен и забавен тест кој ви открива на која возраст можете да ја сретнете вистинската љубов и наскоро да зачекорите на лудата карпа:

1. Каде е најголема веројатноста да запознаете потенцијален партнер?

а) На Интернет
б) Во бар/клуб
в) Преку пријатели
г) На работа

Како го замислувате совршениот прв состанок?

а) Прошетка
б) Вечера и пијалоци
в) Вечера и кино
г) Кафе

Кога се одлучувате за првиот бакнеж?

а) На првиот состанок
б) На вториот или третиот состанок
в) Не до петтиот состанок
г) Само кога врската ќе стане постабилна.

Што е со сексот?

а) На првиот или вториот состанок
б) На третиот или четвртиот состанок
в) Пред не неколку месеци
г) Само кога ќе сфатам дека тој навистина ме сака искрено.

Зошто бракот ви е важен?

а) Да ја покажеш својата љубов.
б) Да плати помалку данок.
в) Да го направи семејството среќно.
г) Тој не ми е толку важен.

По еден месец врска, партнерот ви вели: „Те сакам“. Каква е вашата реакција?

а) „И јас те сакам“
б) „Навистина ми се допаѓаш“
в) “Што е љубов?”
„г) сакам тестенини“

Најмногу одговори под а – Во 50-тите!
Сте имале различни искуства во животот, но никогаш не сте се одлучиле за стабилна и сериозна, зрела врска. Затоа и се препуштате во зрелите години. Сте патувале низ светот, сте работеле напорно, сте имале многу романси, сте живееле на најневеројатните места, сте пробале егзотична храна и сте уживале во животот. Но, сега е време да ја живеете втората половина од животот со некој ваш близок и да доживеете нови сензации. 50 години се почеток на нова етапа која можете да ја обележите со неверојатна љубов, можеби дури и брак.

Повеќето одговори под б – Не ти е гајле.
Тоа се луѓе кои често избираат да живеат сами и да уживаат во тоа. Сакаат слобода, независност, животот го сакаат само за себе. За овие луѓе бракот е застарена институција, но затоа не се откажуваат од љубовта. Подготвени се да се посветат на партнерот, можеби и да живеат заедно, но тешко ќе се одлучат за брак. Тие го сакаат тоа и се целосно задоволни од нивната одлука, што е одлично.

Најмногу одговори под в – околу 25 години!
На 25 години, имате добра идеја за тоа што сакате од животот. Знаеш кого сакаш, каде ти оди кариерата, каде ќе бидеш за 5-10 години… Само треба да почнеш да ги спроведуваш плановите – почнувајќи од свадбата! Подготвени сте да споделите се во животот со саканата личност, но за возврат барате еднаква љубов и внимание.

Најмногу одговори под г – Околу 21!
Во 21-ви, многу луѓе носат лоши одлуки. Некои ја среќаваат својата сродна душа. продолжуваат да градат врска со неа, а околу 25 години планираат свадба. Според тестот, вие сте личност која секогаш оди со срцето низ животот и не можете да го скриете тоа