Категории

Рај на Земјата – Паркот Хитачи е место кое ќе ве остави без здив

Како од бајките – Четири милиони сини цветови создаваат вистинска магија и ова место го претвораат во нешто нереално убаво.

Јапонија е препознатлива по цветовите сакура но и по паркот Хитачи во Ибараки каде секоја година процветуваат четири милиони сини цветови кои прават овој парк да изгледа волшебно.

На тоа место се наоѓаат околу 4,5 милиони расцутени цветови кои го даваат најубавиот поглед и најпрекрасното место за фотографирање.
Сината идила која го прекрива паркот Хитачи го доби прекарот „детски сини очи“ а тие цветаат од крајот на април па потоа постепено ја губат бојата.

С оглед на тоа што има многу цветови и се работи за навистина голем пар, речиси е невозможно да се долови вистинската идила со помош на фотоапарат затоа што тоа е место кое дефинитивно треба да се доживее реално. До ова место можете да стигнете со помош на воз од Токио.