Категории

Се тестира вакцина против рак: Првиот пациент е Англичанец

Првиот пациент којшто доби вакцина против рак е 81-годишен Англичанец којшто доброволно учествуваше во експерименталната доза на вакцина против рак.

Човекот се бори со неизлечлив рак на кожата, а како што вели тој, самото негово учество ќе придонесе за нешто што би им помогнало на многу луѓе.

Сите се надеваат на најдоброто, а доколку ова успее, ќе се случи револуција во медицината.