Категории

Светски ден на наводнување на цвет

Денес е светски ден на наводнување на цвет. Овој ден се прославува за да се сетиме да ги цениме цветовите, за сите нивни карактеристики: нивниот прекрасен изглед, нивната преубава миризба, тоа што ги хранат пчелите и лековитите својства на голем дел од нив.

Наводнете ги цветовите во вашиот дом, во дворот или во некој близок парк за да го одбележите овој убав ден.