Категории

Традиционална храна низ светот којашто треба да ја пробате барем еднаш во животот

Импресиите од разните држави што ги посетуваме често ги дискутираме и преку храната. Различни делови од светот нудат најразлични вкусови коишто се спој на културата и уметноста.

Во продолжение Ви издвојуваме идеи за храна карактеристична за одредени држави којашто мора да ја вкусите барем еднаш во животот:

1. Гиро во Грција

2. Пјероги Руские во Полска

3. Паста Карбонара во Италија

4. Мисо Рамен во Јапонија

5. Шиш ќебап во Турција

6. Гамбас Ал Ајило во Шпанија

 

Прегледи:
415
Објавено на:
14.03.2023