Категории

Во Масачусетс се изврши првата трансплантација на бубрег од свиња на човек!

Општата болница во Масачусетс објави дека се изврши првата успешна транспланатција на генетски-уреден свински бубрег на 62-годишен маж.

Операцијата траела 4 часа под водство на искусни хирурзи.

Самата процедура означува огромна пресвртница во потрагата за обезбедување полесно достапни органи за пациентите.