Категории

Забавни факти коишто ќе Ви го прошират кругот на знаење

Дали сте чуле за војна што трае само неколку минути?

Дали сте спремни за неколку изненадувачки факти?

Ова навистина ќе Ве изненади:

  • Најкратката војна во историјата била помеѓу Велика Британија и Занзибар. Конфликтот траел само 38 минути на 27 август 1896 година.
  • Човечкиот нос може да детектира над 1 трилион различни мириси.
  • Големиот корален гребен во Австралија е најголемата жива структура на Земјата. Толку е голема што може да се види од вселената.
Прегледи:
279
Објавено на:
05.05.2023