Категории

Заборавете на маските – Излегоа кациги со прочистувачи на воздух

Кацигите ќе им одговараат подобро на оние кои носат очила затоа што нема да им бидат замаглени, но имаат и некои недостатоци, како што е пригушениот звук во текот на разговорот.

Иако ограничувањата полека попуштаат, многу патници се и понатаму загрижени поради новата реалност на воздухопловното патување. За среќа, инженерот и индустриски дизајнер Мајкл Хол од фирмата MicroClimate замисли решение во облик на носива кацига која едноставно се нарекува AIR (воздух).

Оваа внимателно дизајнирана кацига за глава пружи сигурна алтернатива за хируршките маски за лице, со патентиран вентилациски состав опремен со вентилатор кој го филтрира воздухот низ чеп ХЕПА филтери пред да дојде до устата и носот.

Прегледи:
765
Објавено на:
29.10.2020