Категории

4 изговори поради кои сте се уште сингл

Понекогаш изговорите се она што не спречува да постигнеме одредени цели во животот. Во многу случаи, истото важи и за врските. Доколку сте еден од луѓето кои ги имаат следните оправдувања, факт е дека сепак сте виновни за погрешните фактори. Всушност, најмудрото нешто што можете да направите е да прифатите дека сте сами од причини кои се целосно под ваша контрола.

„Нема никој што ми одговара“
Да бидеме искрени за момент: понекогаш навистина изгледа дека сите се „добри“ зафатени. За повеќето жени, но и мажи ова не е статистика за која веќе се изговор. Отворете ги очите, погледнете околу себе – романтиката може да биде веднаш до вас.

„Сите добри луѓе се веќе во брак“
Едноставно кажано, ова дефинитивно не е точно. Размислете со кого се дружите и каде одите. Она што треба да го направите е да започнете да се движите во друштво на невенчани луѓе. Колку повеќе луѓе запознавате, толку повеќе врски ќе имате со потенцијалните идни партнери.

„Морам да ослабам пред да запознаам некого“
Обвинувањето за физичкиот изглед е вообичаено, но не толку легитимно. Можеби сте се здебелиле неколку килограми или едноставно сакате да ја достигнете саканата тежина. Многу е лесно да се одложи излегувањето и запознавањето во таква состојба, но треба да се борите со внатрешните демони! Кои се шансите некогаш вистински да го засакате вашето тело? Не толку голем, нели? Затоа, не го одложувајте наоѓањето потенцијален партнер. На крајот на краиштата, физичкиот изглед можеби е важен, но секако не и пресуден!

„Премногу сум зафатен“
Освен ако не спиете во нов град секоја вечер или не работите неколку различни работи кои ви го одземаат сонот, имате време да се запознаете. Можеби не ви се допаѓа идејата за излегување, но немојте да се залажувате дека немате време за тоа. Запомнете, изговорите никогаш нема да ви помогнат да ја постигнете целта. Можеби немате три или четири вечери неделно на располагање, но веројатно можете да одвоите неколку часа овде-онде. На пример, нека биде викенд. Излезете и запознајте нови луѓе.

Прегледи:
412
Објавено на:
18.04.2022