Категории

8 причини зошто Micro скутерите се одлични за психофизичкиот развој на децата!

Покрај тоа што се многу забавни, скутерите се одлични и за здрав развој на децата. Ова се некои од причините зошто и вие треба да му купите скутер на вашето дете!

Се развива БАЛАНС.

Учењето и развивањето на чувството за баланс е клучно за развојот на децата, а балансирањето на една нога додека со другата нога се одбива е одлична вежба за детето.

Развој на МОТОРНИ ВЕШТИНИ.

Употребата на рацете и нозете индивидуално е одличен начин за развој на моторни вештини. Самото движење подразбира следење на околината и правење движења за прилагодување на истата, вртење, кочење и слично.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nomad-Mobility (@nomadmobilityshop)

Подобрена КООРДИНАЦИЈА.

Да се ​​биде во состојба да управува, одбива, балансира и сопира истовремено прави чуда за координацијата на детето.

Се развиваат вештини за ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ.

Возењето со еден од овие детски скутери бара вештини за критичко размислување и донесување одлуки. Секое дете што вози скутер има задача да избере избор што треба брзо да се направи – кога да се забави, кога да се запре, кога да се сврти, колку да се навали во управувачот без да се преврти.

Подобрување на КАРДИОВАСКУЛАРНА ИЗДРЖЛИВОСТ.

Откако вашето дете ќе се навикне на скутерот ќе сака да вози се побрзо и побрзо. Колку посилно се одбива, толку повеќе крв му треба на срцето за да пумпа и повеќе работат белите дробови за да добијат кислород. Вистинската придобивка тука е што е толку забавно, па дури и не го сметаат за вежбање!

Се гради МУСКУЛНА СИЛА.

Возењето на скутер бара многу движења на целото тело, а не само на нозете, што го прави возењето скутер забавна физичка активност

Градење на СОЦИЈАЛНИ ВЕШТИНИ.

Деца кои возат скутер бараат и други деца кои возат скутер! Ова е одличен начин за градење самодоверба и развивање на социјални вештини преку гледање и учење од други возачи. Без разлика дали е на училиште, во парк или на скејт парк, ќе има многу скапоцена човечка интеракција!

Активност НАДВОР.

Што можеби е и најважното, бидејќи ги трга децата од електронските уреди. Покрај бројните придобивки неспорен е фактот дека се надвор на воздух е еден од најважните фактори!

 

Без размислување, купете му на вашето дете скутер уште денеска! Micro скутерите може да ги најдете во Nomad mobility, во нивната продавница во центарот на Скопје или во нивната онлајн продавница