Не го пробувајте овој рецепт со прскани мандарини, користете органски.
Мандарините се вкусно овошје кое го обожуваат многумина. Се јадат речиси секаде, па дури и на улица, а кората редовно се фрла. Всушност таа е многу корисна и здрава. Постојат многу начини на кои можете да ја искористите, а тука ви претставуваме еден проверен начин.
Совет плус: мандарините одберете ги да бидат што посочни, посвежи и задолжително органски.
Сомелете 50 грама кора од мандарини и ставете ги во стаклена тегла. Мелената кора прелијте ја со вотка или 40-процентен алкохол.
Теглата добро затворете ја и оставете ја да отстои седум ден на темно место, Потоа јадете по една лажица по јадењето, а потоа изедете една лажица мед. Овој природен рецепт е особено поволен при кашлица и честа главоболка.