Категории

Без штетни состојки кои ќе ја иритираат кожата – Како сами да направите домашен омекнувач за алишта

Дали отсекогаш сте сакале да се испробате и да направите свој домашен омекнувач за ткаенини? Имаме изненадување за вас! Тоа е токму нашата тема денес!

Звучи интересно, нели? И дали е тоа изводливо? Да! Ако сакате да знаете се за оваа тема, останете со нас до крајот на текстот!

Домашен омекнувач направен од горчлива сол и есенцијално масло од рузмарин

Потребни состојки:

  • 40 капки есенцијално масло од рузмарин
  • 4 чаши горка сол

Подготовка:
Соединете ја солта и есенцијалното масло во пластичен сад, а потоа истурете во садот што сте го наместиле за омекнувач. Ќе ви требаат 1 до 2 дозерки за да ги исмерете алиштата, во зависност од тоа колку сакате да мирисаат вашите алишта.

Она што треба да знаете е дека не можете да очекувате дека домашниот омекнувач ќе мириса на оној што го купувате, затоа што ве потсетуваме дека купечкиот омекнувач содржи штетни состојки, додека домашниот омекнувач не содржи штетни состојки што можат негативно да влијаат на вашата кожа. Затоа постојат етерични масла, со различни мириси, кои ќе влијаат на мирисот на вашиот домашен омекнувач.

Домашниот омекнувач на ткаенина не предизвикува никаква иритација на вашата кожа. Не содржи штетни состојки, што може да доведе до проблеми со кожата. Затоа ве советуваме да направите свој домашен омекнувач и уверете се сами.