Категории

Емотивно неверство: Дали страствениот бакнеж е прељуба или не?

Истражувањето, спроведено од организацијата Relate, вклучило повеќе од 5.000 жени и мажи кои имале задача да одговорат на серија прашања во врска со емоционалното неверство.

Она што многумина ги изненади е фактот што оваа студија забележала големи разлики меѓу половите, поточно начинот на кој тие доживуваат неверство. Според статистичките податоци, откриено е дека секој петти маж не мисли дека страсниот бакнеж е прељуба, додека дури 91 процент од жените го тврдат спротивното.

Кога станува збор за секстинг (испраќање сексуални пораки со експлицитна содржина преку мобилни телефони или компјутери) ситуацијата е нешто поинаква. Девет од десет жени и осум од десет мажи велат дека размената на сексуално експлицитни пораки е прељуба.

Покрај тоа, според овој извештај, порнографијата има се поголемо влијание врз модерните љубовни врски.

Дваесет проценти од жените велат дека би го сметале за неверство доколку нивниот партнер сам гледа порно филмови, во споредба со десетина мажи кои не гледаат ништо лошо во тоа.

Сепак, љубовта или сексуалната прељуба и понатаму се еден од најголемите проблеми во врските, а само 33 отсто од учесниците рекле дека мислат дека нивната врска може да преживее таква афера.

Прегледи:
506
Објавено на:
25.10.2021