Категории

Интересни „фаци“ забележани на секојдневни објекти

Многупати Ви се има случено да гледате некаква фаца во некаков објект? Да, често се случува, а Вие не сте луди туку го доживувате феноменот познат како пареидолија. Овој феномен претставува гледање нешто во нешто друго, тенденција за погрешна перцепција на нештата.

Во продолжение Ви издвојуваме токму такви фотографии, фотографии каде што можете да забележите „фаци“ во разни предмети:

Прегледи:
306
Објавено на:
28.12.2022