Категории

Јапонец патува по земјата и фотографира мачки кои танцуваат

Еден Јапонец има необично хоби. Тој патува низ целата земја и фотографира мачки како танцуваат. Мачките главно се фатени како скокаат, во неверојатни пози, како да разговараат со фотограф.

Возбудени мачиња скокнаа во воздухот со кренати предни нозе во воздухот како да сакаат да посегнат по играчка. Фотографот Масајоши Јамамото (41) патува низ Јапонија фотографирајќи мачки во овие необични пози. Секако, Масајоши користи неколку трикови за да ги натера мачките да танцуваат пред неговиот објектив.

Како што можете да видите на една фотографија, тој има посебна тактика да ги убеди да скокаат на задните нозе. Досега тој направи серија неверојатни фотографии со мачки што танцуваат.

Прегледи:
529
Објавено на:
25.03.2021