Категории

Колку долго би живееле кога би постоел лек за сите болести?

Најчестите причини за смрт на глобално ниво се распираторните и кардиоваскуларните болести, а во земјите во развој сѐ уште водечки причини се маларијата, ХИВ итн.

Но, што ако се случи некое медицинско чудо и се пронајде лек за сите болести? Колку долго би живееле луѓето доколку се исклучи смртта од незгоди? Според статичарите луѓето би живееле во просек 8.938 години. Тоа би било како луѓето родени во Неолит да се сѐ уште живи. Секако, ова не се аргументирани факти, но доколку се земат во предвид неколку фактори статистички би се добил овој резултат.