Категории

Контраверзен љубовен тест поради кои многу парови ширум светот раскинуваат

Тестот е заснован на книга која се занимава со тоа како луѓето сакаат и сакаат да бидат сакани.

Како што добро знаеме, сите сме различни кога станува збор за тоа како би сакале партнерот да не сака и како ние му покажуваме љубов, па теоријата е дека можете да ја подобрите вашата врска со откривање на она што ве поттикнува романтично.

Вака настанал онлајн прашалникот познат како тест за љубовен јазик. Создаден е од д-р Гери Чепмен, кој го напиша бестселерот „5-те љубовни јазици“ во 90-тите. Тестот се базира на книга која се занимава со тоа како луѓето сакаат и сакаат да бидат сакани, со љубовни јазици кои се движат од слушање до примање подароци, поминување квалитетно време, зборови на поддршка и охрабрување или физички допир.

Не се совпаѓаме
Но, новинарот Хусеин Кесјани преку Твитер ја коментираше можноста дека тестот може негативно да влијае на врската, велејќи: „Се прашувам колку врски уништија Јазиците на љубовта како теорија поради тоа колку добро се вклопува во културата каде што сите врски се категоризирани. , имаат вградени трансакциски елементи и се широко дигитално посредувани и подготвени за масовно учество.’

И тоа поттикна голем број одговори од оние кои беа навистина одбиени за тоа или познаваа некои кои раскинаа со нивните партнери. Писателот Каспар Салмон одговори: „Можам да ви кажам за фактот дека мојот пријател ја прекина врската со некого неодамна набргу откако го прашаа каков е неговиот љубовен јазик. (Може да бидат вклучени и други фактори.)

Друго лице додаде: „Истиот **** ја натера мојата девојка да раскине со мене. Почна да вели дека не го знам нејзиниот љубовен јазик… Како и сè што направив да не го сакам јазикот?

Еден корисник на Твитер, исто така, објасни дека би биле во искушение да ја прекинат врската доколку нивните љубовни јазици не се совпаѓаат.

Иако ова може да изгледа малку екстремно, тренерот за запознавање Рејчел Лојд објасни дека разликите во љубовните јазици се „јасен показател за компатибилност“ бидејќи „можеби не препознавате дека нивниот начин на комуникација на љубовта е многу различен од вашиот“. Таа, сепак, додаде дека ако вашите љубовни јазици се различни, не е сè готово:

– Јасната комуникација е клучна. Седнете и разговарајте. Ако можете да се разберете меѓусебната перспектива, можете да барате компромис што ги прави среќни двете страни – заклучи таа.

Од вас зависи дали сепак ќе го исполните овој тест …