Категории

Култните „Бој Харшер“ во Скопје!

Едно од најголемите имиња на електронската „dark wave“ сцена, култните „BOY HARSHER“, доаѓаат во Скопје!

На 4 април во Младинскиот културен центар од 22 часот, ќе бидеме сведоци на концерт кој ќе донесе сурова енергија, моќни индустриски призвуци и интимни лирики. Концертите на американскиот врвен електронски бенд „BOY HARSHER“ ги нарекуваат спектакли кои не смеат да се пропуштат, затоа што не носат напред во времето…

Оваа вечер ќе настапи ипост-индустрискиот музички проект базиран во Чикаго, САД – „HIDE“! Парот создава композиции-аудио колажи, користејќи комбинација од сопствени теренски снимки и аудио референци од поп-културата. Концертот е во организација на „ROTKO Books &Music“, а билетите се достапни во билетарницата на МКЦ и на следниот линк: https://bileti.mkc.mk/index.php?id=637.