Категории

Мудра приказна: Не е важно како изгледате, важно е што носите во себе – Тоа ќе ве воздигне до облаците

На селски саем, едно црно момче гледало човек кој продава балони. Очигледно, човекот бил добар трговец, бидејќи го оставил црвениот балон да се крене високо во воздухот и со тоа привлече големо внимание од безброј деца, можни мали купувачи.

Потоа испуштил син балон, потоа жолт, па бел.. Сите почнале да се креваат кон небото додека не исчезнале од видното поле. Малото момче долго гледаше во црниот балон, а потоа го праша продавачот:
„Господине, ако го пуштите тој црн балон, дали тој ќе се издигне исто како и другите?

Продавачот на балони топло му се насмевна на момчето, а потоа го испушти конецот што го држеше црниот балон и додека балонот се крена високо во воздухот, тој рече:

„Сине, не станува збор за бои. Она што е во него, го крева во воздухот за да лета високо “.

Прегледи:
499
Објавено на:
10.03.2021