Таг:, , , , , , , , ,

Бог има совршен план за секој од нас – Во животот ништо не е случајно

Една жена раскажува за нештата во животот кои ни се случуваат, и колку ништо од тоа не е...

Кога животот ќе стане тежок, биди на себеси најдобар пријател

Никој друг нема да ви биде поголема поддршка од вие самите! Зошто ни е толку лесно да...

5 важни животни лекции кои ќе ве направат посреќни

Среќата е персонално патување. Иако мислиме дека патување до исконската и чиста среќа е...

Како да го подобрите вашето расположение кога се чувствувате потиштено

Одлични начини како да го подобрите вашето расположение кога имате лош ден. Понекогаш...

Пронајди ја својата вистина и изговарај ја силно дури и кога гласот ти трепери

Секој посакува да го пронајде своето место во светот, без оглед на тоа дали е всушност свесен...

Не брзајте, во животот ништо не е трка – Сите во еден миг во животот мораме да застанеме и одмориме

Понекогаш треба само добо да размислите околу ситуацијата во која се наоѓате, но често е...

Заповеди на успешните луѓе – Нешта кои тие ги постигнуваат додека другите спијат

Исходот на твојот живот е управуван од твоите принципи. Стивен Ковеј ги објаснува...

“Ситни работи“ знаат да ми донесат радост секој ден. – Нина Николиќ

Понеделникот нека ви започне со мотивацијата на личноста која ужива во развивање на...

Порака до сите оние кои поминале низ пекол – Светот не би бил ист без вас

Жал ми е што светот никогаш не бил љубезен спрема тебе. Но дали знаеш што? Се гордеам со тоа...

6 совети кои морате да си ги дадете на себеси во овој миг

Често се поставуваат прашања кои совети човек би си ги дал на самиот себеси во младоста. И...

Ти од минатото треба да биде твоја конкуренција – Ти од иднината треба да биде твој херој

Лесно е да мислиш дека се натпреваруваш со другите луѓе.. Всушност, ние сме израснати да...

Кога твојата душа е изморена и сакаш да се откажеш – Сети се на ова

Животот ќе те изненади на толку неочекувани нешта и исто така ќе ти го скрши срцето на начини...

Кога ќе престанеш да бараш тајни патишта до среќата – Среќата сама ќе те пронајде

Има денови кога мислиш дека твојот живот е неиздржлив, кога ти се чини дека твојата судбина е...

Грешките се најдобар учител – Не можеш да го имаш одговорот на секое прашање

Опушти се, и онака никогаш не сме имале потполна контрола врз животот, никој не може да го...

Не мораш да бидеш совршен за да заслужиш некој да те сака

Можеби понекогаш се прашуваш како некој воопшто би сакал да биде покрај некој како тебе,...

Престани да ги толерираш луѓето кои ти го ветуваат светот и исчезнуваат кога се околу тебе почнува да се руши

Тогаш кога ќе бидеш наоружан со љубов спрема себеси нема повеќе никој да биде во можност да...

Стравот нема да ти донесе успех – На другата страна од несигурноста стојат убавите нешта

Премногу е високо, може да се повредиш, може да е длабоко.. И да, сите тие нешта се точни, но...

Кога ќе станеш искрен спрема себеси – Ќе започне животот кој отсекогаш си требал да го живееш

Ќе почнеш да се чувствуваш повеќе присебно, како да го живееш оној вистинскиот ти тогаш кога...

Ќе ги поразиш сите оние кои ти нанеле зло тогаш кога ќе престанеш да им дозволуваш пристап до тебе

Знај кој си и биди толку сигурен во тоа што никој и ништо нема да предизвика да се посомневаш...

Секој нов ден треба да го започнуваш со овие мисли

Кога еднаш ќе ги прифатиш и почнеш да ги применуваш овие нешта, ќе забележиш колку твојот...