Таг:, , , , , , , ,

Чекај додека не пронајдеш некој кој ќе те сака вака

Пронајди некој кој ќе се заљуби во тебе онаков каков што си  Пронајди некој кој ќе се заљуби...

Најважните нешта за животот кои треба да научиш да ги правиш

Немој само да постоиш, живеј! Немој само да учиш, искусувај. Немој само да читај, впивај. Немој...

Мудри мисли за почитта

„Почитувајте се себеси и другите ќе Ве почитуваат“ – Конфучие „Почитта кон себеси ги...

Поради сите нелуѓе во нашиот живот умееме да ја препознаеме човечноста

Позади секој човек стојат други луѓе кои го направиле она што е. Благодарение на оние кои...

89-годишна баба со силна порака: „Не дозволувајте осаменоста да управува со вас!“

Да дозволите осаменоста да превземе контрола во било кое раздобје во животот е еднакво на...

Ако барате СРЕЌА само за себе, нема никогаш да ја пронајдете – Но ако се грижите за другите да бидат среќни, таа ќе дојде многу побрзо!

Учител во школото донел балони и ги замолил децата да ги понесат и на нив да ги напишат...

Во душата на секој човек се борат два волци – Но кој победува?

Во душата секој човек води своја битка. Како борба помеѓу два волка. Во душата на секој од...

Престани да бараш една причина за тага кога имаш илјада причини за да бидеш среќен

Престани да се сопнуваш на малите камчиња кои ти ги подметува животот, малите проблеми кои...

Отвори го прозорецот на твоето срце и пуштија Божјата љубов

Некој човек постојано живеел со црни облаци на душата. Не верувал во добрина, особено во...

Крадецот пред Рајските порти – Мудра приказна

Некој крадец стигнал на небото и почукал на рајските порти.. „Отворете ве молам!“ Апостол...

Поблагословен е оној кој дава, отколку оној кој прима

Мудра приказна за добрината и великодушноста која треба да ја запомните Студент на еден...

Мајка Тереза: „Биди капка бистра вода која ќе ја исчисти валканоста на светот“

„Знаете, никогаш не сакав да го променам светот. Само настојував да бидам капка чиста вода...

Не судете им на другите пред време – Вистината може да е многу поинаква

Секоја личност на оваа планета има своја единствена приказна. И затоа не им судете на...

Избриши ги солзите – Бродот во кој плови твојот живот е во рацете на Бог

Колку луѓе, не го разбираат каменувањето пред бродот на нивниот живот.. Едно дете си играло...

Како вистински се чува љубовта? – Како песок!

„А сега собери уште малку и нека раката ти биде отворена како лажица.. Доволно затворена за...

Враќањето на Исус „Доаѓам, чекајте ме!“

„Доаѓам утре, чекајте ме! Исус.“  Пораката создала невидена збрка.. „Доаѓам утре, чекајте...

Молитвата на тројцата Божји слуги – Мудра приказна

Во еден брод кој пловел по морето, патувале неколку аџии и еден бискуп. Пловејќи стигнале до...

Божјата одлука секогаш е онаа најдобрата

Поучна приказна за Божјиот суд и начинот на кој Тој ги крои човековите патишта.. Еден крал...

Болеста која ги смалува срцата – Кој бил нејзиниот лек?

Некоја чудна болест почнала да се шири по целиот свет. Оние кои заболувале од неа,...

Понекогаш навидум сосема обичните нешта во себе кријат бесценето богатство

Секое утро, во едно мало богато кралство, некој просјак без збор му носел на кралот по едно...