Категории

Не плаши се да сакаш во овој свет кој се натпреварува кој ќе покаже повеќе омраза

Биди оној кој секогаш сака од срце но во исто време ослободува. Биди тој што ги сака другите без да има опсесија да поседува некого. Биди тој што сака без да моли некој да остане. Биди тој што секогаш ги пушта луѓето да си одат. Биди оној кој верува дека интензивната љубов што сте ја давале кон другите луѓе на крајот ќе ви се врати. Оној кој верува дека луѓето кои треба да бидат во вашиот живот секогаш ќе ги најдат своите патишта назад кон вас и обратно. Бидете оној кој секогаш го дава најдоброто од себеси на секоја личност што ја сака. Бидете оној кој сака повеќе, дури и ако е застрашувачки и ризичен. Бидете оној кој е доволно храбар да се соочи со отфрлање и загуба.

И најмногу од сè, биди тој што секогаш простува. Биди тој што никогаш не обвинува никого за својата загуба. Бидете оној кој никогаш не се мрази себеси за распаднатите врски или за тоа што сакал погрешна личност. Биди тој што никогаш не жали што ги сака другите. Биди тој што секогаш дава без да очекува било што за возврат. На овој свет му требаат повеќе луѓе како вас. Интензивната љубов што им ја давате на другите не е знак на слабост, туку е симбол на сила.

Кога ќе ви помине времето на овој свет, ќе бидете запаметени како оној кој секогаш сакал без двоумење. Ќе оставите наследство во срцата на другите луѓе. Ќе бидете запаметени како некој што ги тера луѓето да се чувствуваат подобро во себеси. На крајот на денот, во овој свет кој е полн со хаос избери ти да си нежниот дожд.

Прегледи:
513
Објавено на:
25.03.2021