Таг:, , , , , , ,

Немој да го брзаш случувањето на некои нешта – Неочекуваното е секогаш подобро од планираното

А животот е токму тоа – авантура и не би било истото ако однапред знаеш што ќе се случи...

Повторно ќе излезеш како победник и ќе бидеш посилен од претходно

Што и да се случува во твојот живот, знај дека ќе бидеш добро. Ќе мислиш дека не можеш да го...

Сети се на нештата кои те загрижуваа пред една година а сега повеќе не се ни важни

Сите тие нешта се вредни за да бидеш благодарен, тие се убави потсетувања дека и покрај се...

За среќен ден – Позитивни мисли кои ќе ви ја разбудат надежта

Како да го започнете денот весели и расположени   ~Минатото е минато, фокусирајте се кон...

После разделбата: Кога тој ќе сфати што изгубил, ти ќе бидеш среќна со друг

Никоја нова девојка нема да ги прави нештата кои ти ги правеше за него, и сето тоа тој ќе го...

Најпрекрасното нешто кај нас луѓето е моќта да продолжиме понатаму, дури и кога не сме потполни

Плачиме, се бунтуваме, мислиме дека не можеме да преживееме, но сепак го правиме тоа.  Знаеш...

Нешта за животот кои ќе ви го олеснат секојдневието кога ќе ги прифатите и ќе започнете да ги применувате

Авантурите се смислата на животот. Зајдисонцето ја лечи душата покажувајќи дека краевите...

Го имаш сето време на овој свет, немој да брзаш во ништо

Немој да ги брзаш нештата само затоа што имаш чувство дека времето ти се лизга од рацете. ...

Стравот е во твојата глава, ти го храниш и ти можеш да го убиеш

Посилен си од своите мисли, немој да дозволиш да те контролираат, немој да бидеш нивен...

Сите нешта кои денес те болат, утре ќе направат посилна личност

Тие не те скршија, и никогаш ја немаа таа сила, тие те обликуваја, тие те направија посилна....

Само ти можеш да се избориш за сопствената цел

Ништо не се случува само од себе. Мораш да се будиш секој ден и да се трудиш да ги направиш...

Направи го за тебе – не за да ги импресионираш другите

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе. Направи го за тебе. Не за да ги...

Заштитете се од негативните мисли во само 3 чекори

Гледајте ги објективно, особено оние негативните, за негативните мислења да не ви го кројат...

Дај му време на твоите рани да зараснат  – Оздравувањето не се случува преку ноќ

Треба да знаеме дека за да се приспособиме е потребно време и тоа е тежок процес.  Ова е само...

Мали совети за среќа: Само еден чекор те дели и тој зависи само од тебе

Сакаш да бидеш среќен? Тогаш престани да дозволуваш малит енешта да го уништуваат твојот...

Еден ден кога сето ова ќе заврши, ќе се заљубиш во животот повторно, и се ќе биде добро!

Ти ќе бидеш повторно истата личност која беше претходно, ќе бидеш љубезна и ќе можеш да ги...

Биди она што сакаш и она кое сметаш дека треба да станеш

Ти можеш да го избереш својот пат, не мораш да ги исполнуваш туѓите очекувања.  Животот не е...

За среќен ден – Денот започни го со овие мисли

Мали мисли за голема среќа – За убав почеток на денот. ~Секој ден е свеж почеток кој нуди...

Како да продолжите понатаму после тешкиот период – Мотивација која ќе ве охрабри

Оставањето на некои нешта позади себе е нешто што претставува голем проблем кај многу луѓе,...

Секогаш постои нешто кое не чека токму нам!

Животот секогаш ни приредува такви изненадувања што остануваме вчудоневидени од тоа колку...