Категории

Нештата не се секогаш онакви какви што изгледаат – Поучна приказна која треба да ја запаметите

Девојкa чекала авион во чекалната на голем аеродром. По долго чекање решила да купи книга за побрзо да и помине времето. Заедно со книгата купила и пакетче бисквити. Седнала во ВИП чекалната за никој да не и пречи. До неа столче со бисквит, а од другата господин кој читал весник. Кога таа почна да зема бисквити, а господинот земал еден. Таа била шокирана, но ништо не кажала и продолжила да ја чита книгата.

Девојката веднаш си помислила: „Види го ова, да имав само уште малку храброст, до сега ќе го удрев.“ Секојпат кога земала колаче, човекот до неа, без разлика на се, продолжил да зема. Така продолжиле додека не останал само еден во пакетчето и девојката помислила: „Навистина ме интересира што ќе прави сега!“ Човекот го земал последниот бисквит и го поделил на два дела!
„Ова е навистина премногу“, помислила девојката, шокирана ги зеде работите, книгата, чантата и тргнала кон излезот од чекалната.

Кога се почувствувала малку подобро, откако ѝ поминал гневот, седнала на место каде што немало кој да избегне некои други немили настани. Ја затворила книгата и ја отворила торбата за да ја стави книгата. Во тој момент видела пакетче со бисквити, сè уште неотворени.

Таа се засрамила кога всушост забележала дека бисквитите биле исти како тие што ги јадеше, а овие биле вусшност од господинот кој седел до неа, но кој без шок, нервоза и ароганција го споделил своето последно парче со неа, сосема спротивно од неа. , која гордоста и чувствата и беа повредени.

Колку пати во животот или ќе јадеме туѓи бисквити без да сакаме дури и не сме дознале?
Пред да дојдете до избрзан заклучок и пред да почнете да размислувате лошо, ПОГЛЕДНЕТЕ подобро, многу често ситуацијата не е онаква каква што ни изгледа на прв поглед.

Прегледи:
266
Објавено на:
05.06.2022